·

2 minuten leestijd

Net Zero

Vrijwel elk bedrijf stoot CO2 uit. Maar hoe kun je onderaan de streep tot net zero komen? Door direct aan de slag te gaan met het verduurzamen van je bedrijf.

95% reductie van broeikasgassen ten opzichte van 1990. Dat is waar we in 2050 op uit moeten komen. Om dit te bereiken, moet de uitstoot van de mens zo ver mogelijk worden teruggebracht. Denk aan het verduurzamen van woningen, voertuigen en fabrieken. De broeikassen die overblijven moeten gecompenseerd worden. Door het verwijderen van dezelfde hoeveelheid koolstof. Deze balans, tussen de uitstoot en opname van CO2, noemen we ook wel ‘klimaatneutraal’ (carbon neutral). Er zijn verschillende oplossingen om CO2 af te vangen en op te slaan. Een van die oplossingen is: groen! Meer bomen, planten en gras in plaats van asfalt, steen en beton. 

Natuur en de stad

Het schijnt dat, met de juiste groene maatregelen, netto nul al bereikbaar is binnen 10 jaar. Bomen en planten zetten door middel van fotosynthese CO2 om in zuurstof en plantmateriaal. Hoe meer natuur we aanplanten, hoe meer CO2 er wordt verwerkt. Natuur heeft daarnaast nog meer voordelen. Het absorberen van warmte en kou bijvoorbeeld, waardoor minder energie nodig is voor airco en verwarming. En waardoor het stadse klimaat beter op peil blijft en de opwarming van het klimaat minder voelbaar is.

Landen, regio’s, steden en bedrijven hebben zo hun eigen net zero-doelstellingen om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dit belangrijke doel kunnen we alleen samen bereiken. 

Investeren in natuur via ecommit

Ecommit kan bedrijven helpen bij het behalen van hun doelstellingen. Door CO2-certificaten beschikbaar te stellen van geverifieerde en betrouwbare duurzaamheidsprojecten. Deze duurzaamheidsprojecten zijn gericht op het bevorderen van duurzaamheid, om bij te dragen aan een betere toekomst voor ons allemaal. Herbebossing behoort tot een van die projecten. Waarbij ontboste gebieden opnieuw beplant worden om het ecosysteem te herstellen en CO2 op te vangen. Blijvend grasland is een ander voorbeeld van een groen duurzaamheidsproject. Meer hierover lees je op onze projectpagina.

Samen met ecommit net zero bereiken? Ontdek de mogelijkheden.

Categorieën

Uitgelegd

Deel dit artikel

LinkedIn
Twitter
Facebook