CO2-certificaten uitgelegd

Wat zijn CO2-certificaten?

CO2-certificaten zijn certificaten die worden gebruikt om projecten te financieren die CO2-uitstoot verminderen of verwijderen, bijvoorbeeld door middel van technologie of door het planten van bomen. Deze certificaten worden uitgegeven door gecertificeerde duurzaamheidsprojecten over de hele wereld.

CO2-certificaten

Het doel van CO2-certificaten.

Het doel van CO2-certificaten is om bedrijven, ongeacht hun grootte, op een eenvoudige en betaalbare manier te helpen bij het vergroten van hun duurzaamheid.

Door CO2-certificaten te kopen, kunnen bedrijven CO2-uitstoot compenseren, zonder dat dit direct invloed heeft op hun dagelijkse bedrijfsvoering. Zo wordt duurzaamheid toegankelijker voor bedrijven en wordt er bijgedragen aan een schonere planeet.

Wat leveren CO2-certificaten op voor jouw bedrijf?

Verbreed je markt

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor bedrijven en overheidsinstellingen. Door samen te werken met ecommit laat je zien dat jouw bedrijf zich inzet voor duurzaamheid, waardoor je aantrekkelijker wordt als partner.

Trek meer jong talent naar jouw bedrijf

Voor veel jonge sollicitanten is duurzaamheid een belangrijk criterium bij het kiezen van een werkgever. Door te laten zien dat jouw bedrijf zich inzet voor duurzaamheid, trek je meer jong talent aan dat zich verbonden voelt met de normen en waarden van jouw bedrijf.

Steeds meer consumenten kiezen voor duurzaamheid

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat maar liefst twee derde van de consumenten (64%) bereid is om hogere prijzen te betalen voor duurzame producten en diensten. Tevens koopt 78% het liefste producten die duidelijk herkenbaar zijn als duurzaam.

Maak je product of dienst uniek(er)

Wil je jouw product of dienst uitbreiden naar nieuwe markten, zoals Scandinavië, Duitsland of Groot-Brittannië? Bied dan CO2-compensatie aan om je product of dienst te onderscheiden van de concurrentie en in te spelen op de toenemende vraag naar duurzaamheid.

Waarom kiezen voor CO2-certificaten via ecommit?

Wanneer je als bedrijf zelf je carbon credits wilt inkopen om je CO2-uitstoot te compenseren, kan het voordeliger zijn om dit door ecommit te laten doen. Hieronder hebben we vier redenen opgesomd waarom je zou moeten overwegen om je carbon credits door ecommit te laten inkopen:

Kwaliteit

Wij onderzoeken en kopen alleen de beste kwaliteit carbon credits in, zodat je er zeker van kunt zijn dat je een effectieve bijdrage levert aan het compenseren van CO2-uitstoot.

Financiering

Wij bieden een maandelijkse betalingsoptie waarbij je achteraf betaald wat je nodig hebt. Hierdoor hoef je niet zelf te financieren, waardoor je meer geld overhoudt om te investeren in je bedrijf.

Administratie

Wij verzorgen de administratie en rapportage van jouw carbon credits, zodat jij je kunt richten op jouw kerntaken.

Inzicht

Als je carbon credits koopt bij ecommit, krijg je gratis een bedrijfsprofiel waarin je inzicht hebt in alles wat je aan compensatie hebt gedaan. Dit profiel biedt transparantie over de impact die jouw bedrijf heeft op het milieu en bevat informatie over de gebruikte carbon credits.

Kortom, door je carbon credits door ecommit te laten inkopen, bespaar je tijd en geld, heb je geen gedoe met administratie en rapportage, en krijg je inzicht in de impact van je bedrijf op het milieu.

“Normaal zijn die certificaten echt iets voor grote spelers, maar via ecommit kun je ook een kleiner stukje kopen, omdat zij de certificaten opdelen in kleine pakketten. Dat vind ik heel sterk.”

Bart Jansen — Laveto

Deze ondernemers compenseren hun CO2 uitstoot via ecommit

Verlaag ook je CO2-footprint.

Voor ieder bedrag gemakkelijk en transparant je CO2-uitstoot compenseren. Omdat de natuur en jij beter verdienen.

Klaar voor duurzamer ondernemen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Volg ons

LinkedIn
Twitter
Instragram
Facebook
Discord