·

1 minuut leestijd

De klimaatkloof: waarom CO2-compensatie essentieel is voor het bereiken van wereldwijde klimaatdoelen

Zelfs als álle landen hun klimaatdoelen behalen, wat niet vanzelfsprekend is, blijven we ver verwijderd van het wereldwijde temperatuurverminderingsdoel.

De kloof tussen gestelde doelen en daadwerkelijke inspanningen is groter dan we beseffen, zoals geïllustreerd in het ontnuchterende rapport 'The State of Carbon Dioxide Removal'.

Hoe halen we onze doelstellingen dan wel? Eén ding is zeker: het verminderen van CO2-uitstoot alleen gaat niet genoeg zijn.

Hoewel renewables zoals zonne-energie, windkracht en waterkracht helpen voorkomen dat er meer CO2 wordt uitgestoten, hebben we te maken met de erfenis van jarenlange uitstoot. Het is nu noodzakelijk om actief de reeds aanwezige CO2 uit de lucht te verwijderen.

Dus, om onze klimaatdoelen daadwerkelijk te behalen, moeten we investeren in actieve CO2-verwijdering. Denk hierbij aan bomen, koraal, gras, planten en geavanceerde machines die een substantieel deel van onze uitstoot kunnen absorberen, mits we erin investeren.

Het is duidelijk: enkel het voorkomen en verminderen van CO2-uitstoot zal onze doelen niet realiseren. Als aanvulling daarop moeten landen - en bij uitbreiding bedrijven - proactief investeren in het daadwerkelijk uit de lucht halen van CO2.

Doe mee aan de beweging voor een groenere planeet! Klik nu en ontdek hoe je kunt helpen.

Categorieën

Uitgelegd

Deel dit artikel

LinkedIn
Twitter
Facebook