·

2 minuten leestijd

Dé oplossing als je CO2 compensatie te duur vindt

Vind je CO2-compensatie te duur?

Dan moet je dus minder uitstoten! En wat is nu een betere motivatie om duurzamer te ondernemen dan dat?

Dat is in ieder geval de conclusie die een ondernemer trok, toen ik laatst bij hem aan tafel zat.

Wanneer ik ondernemers of (duurzaamheids)managers spreek, krijg ik namelijk vaak te horen dat zij de kosten die gepaard gaan met CO2-compensatie lastig vinden. Doordat ze al bewust bezig zijn hun CO2-uitstoot naar beneden te krijgen door te ‘vermijden’ of te 'verminderen', vinden ze dat ze voor dit moment al genoeg doen aan duurzaamheid.

Echter, zo blijf je onderaan de streep wél actief bijdragen aan vervuiling.

Dat vond dus ook deze klant, en hij draaide het om: “Ik ga nú mijn huidige CO2-uitstoot compenseren. En als ik dat te duur vind en volgend jaar minder geld wil uitgeven aan het compenseren van mijn CO2-uitstoot, dan moet ik er dus voor zorgen dat ik volgend jaar minder uitstoot!”

"Ik ga nú mijn huidige CO2-uitstoot compenseren.
En als ik dat te duur vind en volgend jaar minder geld wil uitgeven aan het compenseren van mijn CO2-uitstoot, dan moet ik er dus voor zorgen dat ik volgend jaar minder uitstoot!"


Een knap staaltje #omdenken waar wij het natuurlijk roerend mee eens zijn!

Categorieën

ecommit

Deel dit artikel

LinkedIn
Twitter
Facebook