·

2 minuten leestijd

CO2-certificaten, wat zijn het en waarom zou ik er als bedrijf aan meedoen?

Een CO2-certificaat is een meetbaar en verifieerbaar bewijs van het verminderen, vermijden of verwijderen van CO2-uitstoot via duurzame projecten.

Anders verwoord: wanneer je als bedrijf geld investeert in een project dat ervoor zorgt dat er minder CO2 in de lucht komt óf CO2 weer uit de lucht haalt, ontvang je daarvoor een certificaat. Dat heet een CO2-certificaat. Eén CO2-certificaat staat gelijk aan één ton CO2 (1.000 kg).

3 redenen om te investeren in een CO2-certificaat:

✳️ Wet- en regelgeving
De EU stelt alsmaar hogere eisen aan bedrijven wanneer het op duurzaamheid aankomt. Denk bijvoorbeeld aan de CSDR, Rapportageplicht Werkgebonden Personenmobiliteit of Green Claims Directive. Met een CO2-certificaat zet je een mooie eerste stap.

✳️ Voor partners en klanten
Vanwege bovengenoemde wetgeving zul je ook als niet CSRD-plichtig bedrijf steeds vaker moeten aantonen dat ook jouw onderneming voldoet aan strenge regelgeving. Ook kan het voor klanten en partners de doorslag geven om voor jou te kiezen.

✳️ Je wilt maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Misschien heb je je verdiept in maatschappelijk ondernemen en zie je door de bomen het bos niet meer. CO2-certificaten zijn een goede plek om te beginnen, omdat je investeert in duurzame projecten en ondernemingen die direct bijdragen aan een beter klimaat.

Of je nu streeft naar naleving van regelgeving, het versterken van relaties met klanten en partners of gewoonweg het pad van maatschappelijk verantwoord ondernemen wilt bewandelen, CO2-certificaten zijn niet alleen een investering in een beter klimaat, maar ook in de duurzame toekomst van je bedrijf.

Categorieën

Uitgelegd

Deel dit artikel

LinkedIn
Twitter
Facebook