Wetgeving

&

Whitepaper

Verplicht registreren van CO2-uitstoot werknemers

12 september, 2023

·

2 minuten leestijd

LinkedIn
Twitter
Facebook

Vanaf 1 januari 2024 is het zover! De Rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM) treedt dan in werking, waarmee weer een grote stap vooruitgezet wordt in het verduurzamen van het bedrijfsleven. Bedrijven met meer dan 100 werknemers moeten vanaf dat moment de CO2-uitstoot van zakelijk verkeer en het woon-werkverkeer van hun medewerkers registreren.

Tot 2025 blijft het bij registreren, zolang alle bedrijven voor wie de registratieplicht geldt op koers liggen. Maar als blijkt dat er nog vermindering van uitstoot nodig is om Nederlandse klimaatdoelen te halen, kun je in 2025 verplicht worden om je medewerkers slimmer en zuiniger te laten reizen.

Sinds 16 mei 2023 is het al mogelijk om vrijwillig gegevens in te dienen. Op 30 juni 2025 is de deadline voor werkgevers die vallen onder de WPM om de rapportage over het jaar 2024 in te dienen. Voor werkgevers is het van groot belang om zich hier goed op voor te bereiden. 2024 staat al bijna voor de deur en deze administratieplicht betekent een serieuze inspanning. Deze administratieplicht rond duurzaamheid groeit dus, maar dat betekent ook dat er meer inzicht komt in de milieuprestaties van de onderneming. Bovendien bieden deze gegevens een solide basis om af te wegen op welke plekken in het bedrijfsproces winst te behalen valt op het gebied van duurzaamheid. Daarmee kun je dus ook meer verantwoordelijkheid nemen voor duurzaamheidsprestaties, je reputatie versterken en bijdragen aan een duurzame toekomst.

Als bedrijf kun je zelf alvast inspelen op de nieuwe registratieplicht door de CO2-uitstoot van je personeel te compenseren. Ecommit biedt hiervoor compensatieprogramma’s op maat waarmee ondernemers een deel van hun CO2-uitstoot kunnen compenseren door te investeren in gecertificeerde projecten. Bij ecommit nemen we jouw compensatiezorgen uit handen en helpen we je op een eenvoudige manier de duurzaamheidsdoelen van jouw onderneming te bereiken!

Meer weten over de nieuwe registratieplicht en ontdekken hoe ecommit positief kan bijdragen aan het bereiken van de duurzaamheidsdoelen van jouw onderneming? Lees hier dan ons whitepaper

Fanny Verweij

Social Media Manager

Gerelateerde Artikelen