·

1 minuut leestijd

Ontwikkelingen: CBS lanceert Green Deal Dashboard!

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft officieel het Green Deal Dashboard gelanceerd, een instrument om de voortgang naar de klimaatdoelen van de Europese Unie te volgen.

Als onderdeel van de EU’s Green Deal hebben lidstaten zich gecommitteerd om de strijd tegen klimaatverandering aan te gaan en tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent te worden. Het Green Deal Dashboard van het CBS bundelt gegevens van verschillende bronnen, waaronder het CBS zelf en van partners zoals het KNMI, en biedt een allesomvattend overzicht van klimaat, energie en de uitstoot van broeikasgassen.

Dit interactieve dashboard geeft een helder beeld of Nederland op koers ligt om de Europese klimaatdoelstellingen te halen. De samengestelde gegevens, worden vergeleken met specifieke Europese benchmarks, waardoor een sector-voor-sector analyse van de duurzaamheidstransitie mogelijk is. Het beoordeelt ook of gestelde doelen worden behaald. Bovendien gaat het dashboard verder dan alleen statistieken en biedt het inzicht in hoe het klimaat in Nederland evolueert.

Benieuwd naar de reis naar een groenere toekomst? Duik in het Green Deal Dashboard.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Categorieën

Nieuws

Deel dit artikel

LinkedIn
Twitter
Facebook